Coś się kroi na obiad…

fgdf

Krajanka ogórkowa WINIARY – zastanawiasz się, jak zmodyfikować swój ulubiony przepis na zupę ogórkową, ale nie wiesz, od czego zacząć? Na dobry początek wypróbuj Krajankę WINIARY z ogórkiem, marchewką i kompozycją przypraw do zupy z ogórków kiszonych! Przygotuj tylko kwaśnąśmietankę, ziemniaki i bulion mięsny – i zacznij gotowanie pysznej ogórkowej!

Sposób przygotowania

  1. Potrzebujesz:
    – 1 opakowanie Krajanki ogórkowej WINIARY
    – 2 l bulionu mięsnego bez soli i przypraw lub 1-2 kostki drobiowe
    – 500 g obranych ziemniaków
    – 50 ml kwaśnej śmietany 18%
  2. Ziemniaki pokrój w kostkę.
  3. Do garnka wlej 2 litry bulionu mięsnego bez soli i przypraw, dodaj ziemniaki. Gotuj do miękkości około 10 minut. Dodaj zawartość opakowania. Gotuj razem przez 2-3 minuty i zestaw z ognia.

4.Śmietanę połącz z 100 ml gorącej zupy, wymieszaj i wlej do garnka.

IMG_9729

Pierwsze zdziwienie – brak ogórków kiszonych w składzie. Co zamiast nich? Ogórki konserwowe…. Niestety jak dla mnie zupa z ogórków konserwowych jest tragiczna. Nie smakowała mi.  Jeżeli chodzi o smak pozostawia on wiele do życzenia. Jak tylko otworzyłam opakowanie to odrzucił mnie dziwny zapach .

 

Krajanka buraczkowa WINIARYniezastąpiona do zupy buraczkowej. Łączy w sobie najlepsze warzywa, zioła i przyprawy, które sprawią, że Twoja zupa z buraków czerwonych nabierze nowych wymiarów smakowych. Prosty przepis na zupę buraczkową złożony i doskonały smak!

Sposób przygotowania

  1. Potrzebujesz:
    – 1 opakowanie Krajanki buraczkowej WINIARY
    – 2 l bulionu mięsnego bez soli i przypraw lub 2 kostki drobiowe
    – 500 g obranych ziemniaków
    – 50 ml kwaśnej śmietany 18%
  2. Ziemniaki pokrój w kostkę.
  3. Do garnka wlej 2 litry bulionu mięsnego bez soli i przypraw, dodaj ziemniaki. Gotuj do miękkości około 10 minut. Dodaj zawartość opakowania. Gotuj razem przez 2-3 minuty i zestaw z ognia.
  4. Śmietanę połącz z 100 ml gorącej zupy, wymieszaj i wlej do garnka.

 

IMG_9547

Po dodaniu śmietanki okazało się, że wygląda raczej jak pomidorowa. Jak dla mnie dodawanie przecieru pomidorowego do zupy buraczkowej jest zbędne.

 

Krajanka warzywna WINIARY uniwersalna mieszanka warzyw, ziół i przypraw, wzbogacona przecierem pomidorowym. Idealna na

Sposób przygotowania

  1. Potrzebujesz:
    – 1 opakowanie Krajanki warzywnej WINIARY
    – 2 l wywaru mięsnego bez soli i przypraw
    – 200 g kapusty kiszonej
    – 4 ziemniaki (400 g)
  2. Kapustę posiekaj na drobno, przełóż do garnka, zalej 1 szklanką wody i gotuj przez około 30-40 minut do miękkości.
  3. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
  4. Wlej do garnka 2 l wywaru mięsnego, dodaj ziemniaki i gotuj około 10 minut do miękkości, dodaj kapustę i zawartość opakowania produktu.
  5. Gotuj razem przez 2-3 minuty i zestaw z ognia.

 

IMG_9615

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>